Top

Ποιες είναι οι 6 κορυφαίες τροφές ομορφιάς;

Lifezone.gr / Διατροφή  / Διατροφή για υγεία - ευεξία  / Ποιες είναι οι 6 κορυφαίες τροφές ομορφιάς;
ποιές τροφές μας ομορφαίνουν

Ποιες είναι οι 6 κορυφαίες τροφές ομορφιάς;

Διαβάστε ποιες είναι οι τροφές που μας ομορφαίνουν και λάμψτε με τον πιο απολαυστικό τρόπο, δηλαδή τρώγοντας…

 

Ποιες τροφές μπορούν βρίσκονται στην υπηρεσία της ομορφιάς μας και με ποιον τρόπο μας βοηθάει η κάθε μια; Ποια είναι τα συστατικά εκείνα που ισοδυναμούν με τον καλύτερο πλαστικό χειρουργό; Μάθετε τι πρέπει να βάλετε στο πιάτο σας για να λάμψετε

1. Φράουλες

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, δηλαδή τη βιταμίνη που αγαπάει το δέρμα σας. Η συγκεκριμένη βιταμίνη φαίνεται ότι δρα προστατευτικά για το δέρμα μας και αποτελεί απαραίτητο συστατικό για τη φροντίδα του ιδιαίτερα αν καπνίζετε ή εκτίθεστε πολύ στον ήλιο. Επειδή η βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος και δημιουργούνται από το κάπνισμα και τον ήλιο. Μπορείτε να τις απολαύσετε με γιαούρτι και δημητριακά πρωινού ή ακόμη και σκέτες. Κάντε λοιπόν το δέρμα σας να δείχνει καλύτερο και ανανεωμένο μέχρι να πείτε… φράουλα.

2. Μήλα

Αρκεί να μην τα ξεφλουδίσετε όμως. Η φλούδα του μήλου  περιέχει κερσετίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει και από τον καρκίνο του δέρματος. Τα μήλα είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, που σημαίνει ότι θα αισθάνεστε χορτάτοι για ώρες μετά το φαγητό.

3. Καρύδια

Οι Ξηροί καρποί, κυρίως τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά που είναι πολύτιμα για το δέρμα σας καθώς το προστατεύουν από την ξηρότητα. Οι ξηροί καρποί έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αργινίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά να κάψετε λίπος.

4. Πιπεριές

Οι μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές από τις οποίες γίνεται το τσίλι περιέχουν καψαϊκίνη, μια ουσία η οποία προσδίδει στην πιπεριά την καυτερή της γεύση, αλλά μειώνει παράλληλα και το αίσθημα της πείνας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο “European Journal of Nutrition» το 2009. Μια καυτή μπουκιά λοιπόν θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο…

5. Μαρούλι

Η βιταμίνη Α και το κάλιο μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να λάμπει. Και τα δύο βρίσκονται στο  μαρούλι και τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά που επειδή περιέχουν αντιοξειδωτικά βοηθούν το δέρμα σας να προλάβει ή να καταπολεμήσει τη φθορά, που προκαλεί ο ήλιος, τις ρυτίδες και τον καρκίνο του δέρματος.

6. Τσάι

Το τσάι είναι μια σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνουν τα σημάδια της γήρανσης. Το πράσινο τσάι είναι επίσης γνωστό για μια ένωση που περιέχει (EGCG) και η οποία βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας.

→Τσάι: Μικρά μυστικά για δροσερή και υγιεινή απόλαυση

→Οι top 20 ισχυρές αντιοξειδωτικές τροφές και τα οφέλη τους

Ποιές τροφές μας χαρίζουν χρόνια

Οι top 9 πιο υγιεινές τροφές

5 ελιξίρια υγείας και ευεξίας

No Comments

Post a Comment