Top

Πανελλαδικές: Οι σωστές τροφές που ενισχύουν τη μνήμη

Lifezone.gr / Διατροφή  / Διατροφή για υγεία - ευεξία  / Πανελλαδικές: Οι σωστές τροφές που ενισχύουν τη μνήμη
images/stories/mnimi-exetasisnew-epikefalida.JPG

Πανελλαδικές: Οι σωστές τροφές που ενισχύουν τη μνήμη

Για να τα θυμάστε όλα και να ενισχύσετε το μυαλό σας τώρα που ξεκινούν οι πανελλαδικές εκτός από το διάβασμα μπορεί να βοηθήσει και η διατροφη…

 

Μπορούμε να ενισχύσουμε τη μνήμη και το μυαλό μας τρώγοντας; Οι ειδικοί λένε ναι, αρκεί να επιλέξουμε τις κατάλληλες τροφές. Διαβάστε τι πρέπει να τρώτε και τι να αποφεύγετε

Πείτε ναι στην πρωτεΐνη

Φιστίκια, φασόλια, αυγά και καρύδια αποτελούν τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες που προσφέρουν στον οργανισμό τα απαραίτητα αμινοξέα που είναι απαραίτητα για τις εγκεφαλικές λειτουργίες και βοηθούν να διατηρήσετε την πνευματική σας οξύτητα.

Ανακαλύψτε το Α και το…  Ω3 της μνήμης

Τα ω3 λιπαρά οξέα είναι χρήσιμα για τη μνήμη, τη μάθηση και τη συγκέντρωση. Θα τα βρείτε στα «λιπαρά» ψάρια π.χ. στον ξιφία, το σολομό και τον τόνο. Τα ω3 είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για το μυαλό και δεν παράγονται από τον οργανισμό μας, επομένως πρέπει  να τα αναζητήσουμε μέσω της διατροφής μας.

Πιάστε (βαθύ) κόκκινο

Πολύ χρήσιμα για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ακόμη πιο ευεργετικά  για τον εγκέφαλο είναι τα μπλε, τα πράσινα φρούτα και λαχανικά καθώς και όσα έχουν σκούρο κόκκινο χρώμα. Μήλα, κόκκινο σταφύλι, μπρόκολο, σπανάκι και το κρεμμύδι είναι ιδανικές διατροφικές επιλογές για το μυαλό και τη μνήμη.

Τι να αποφεύγετε:

*Για να τονώσετε το μυαλό σας, πρέπει να αποφύγετε  τα γλυκά. Οι  γλυκαντικές ουσίες σε αναψυκτικά ή τρόφιμα σύμφωνα με έρευνες, είναι πιθανό να εμποδίζουν την βραχυχρόνια μνήμη. (Έρευνα: Η ζάχαρη μας κάνει…χαζους)

*Ακόμη πολλά προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης οφείλονται στο αλκοόλ. Το κάπνισμα επίσης βλάπτει.

*Αποφύγετε τα πολλά λιπαρά.

*Τέλος η εξεταστική περίοδος δεν είναι κατάλληλη για να ξεκινήσει κανείς δίαιτα, αφού το μυαλό μας χρειάζεται ισορροπημένη διατροφή για να αποδώσει.

Φυσική ενίσχυση της μνήμης με το MemoVigor2

Το Memovigor είναι το μόνο φυσικό σκεύασμα που διατηρεί και ενισχύει τη μνήμη. Αποτελεί μοναδική σύνθεση 18 φυσικών συστατικών με βιταμίνες συμπλέγματος Β, που βοηθούν τα νευρικό σύστημα, αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από βλάβες τα εγκεφαλικά κύτταρα, φωσφωλιπίδια, τα οποία είναι βασικά δομικά συστατικά των εγκεφαλικών κυττάρων, Ginkgo Biloba και μύρτιλλο.

Memovigor2 Front

 

 

No Comments

Post a Comment