Top

Χάστε κιλά με 7 υπέρ- αδυνατιστικές τροφές!

Lifezone.gr / Διατροφή  / Διατροφή για αδυνάτισμα  / Χάστε κιλά με 7 υπέρ- αδυνατιστικές τροφές!
Χάστε κιλά με 7 σούπερ αδυνατιστικές τροφές

Χάστε κιλά με 7 υπέρ- αδυνατιστικές τροφές!

Δε γίνεται δίαιτα χωρίς αυτές. Γνωρίστε τις πιο ισχυρές αδυνατιστικές αλλά και νόστιμες τροφές που μπορούν να διώξουν τα περιττά κιλά…

 

1. Ραπανάκι

Πως βοηθάει στο αδυνάτισμα: Το γνωστό μας ραπανάκι αυξάνει την παραγωγή πεπτικών εκκρίσεων και έτσι το φαγητό μπορεί να μεταβολιστεί και να απορροφηθεί πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Θρεπτικά συστατικά: Ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη Β, βιταμίνη C, βήτα καροτίνη, φολικό οξύ, ψευδάργυρος.

2. Παπάγια

Πως βοηθάει στο αδυνάτισμα: Το γλυκό αυτό φρούτο περιέχει παπαίνη που είναι ένα ένζυμο που βοηθάει στην αφομοίωση της πρωτεΐνης, αλλά και στην καλύτερη χώνεψη. Μια σωστή και αποτελεσματική χώνεψη έχει ως αποτέλεσμα τον έλεγχο του βάρος.

Θρεπτικά συστατικά: Βιταμίνη C, βήτα καροτίνη, μαγνήσιο, σίδηρος, κάλιο, φώσφορος, ψευδάργυρος, ασβέστιο, ένζυμο παπαίνη.

 

 

Παπάγια: Το φρούτο που αδυνατίζει

3. Βερίκοκο

Πως βοηθάει στο αδυνάτισμα: Το βερίκοκο έχει ελάχιστες θερμίδες και είναι εξαιρετικό σνακ και υλικό για φαγητά και γλυκά. Το συγκεκριμένο φρούτο καθαρίζει το πεπτικό σύστημα, έχει αποτοξινωτική δράση και απομακρύνει δραστικά τα «κατάλοιπα» που είναι άχρηστα για τον οργανισμό.

Θρεπτικά συστατικά: Βιταμίνες (Β1,Β2,Β3, Β5, Β6, C, βήτα καροτίνη), φολικό οξύ, χαλκός, ψευδάργυρος, ασβέστιο, ψευδάργυρος, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρος.

Βερίκοκο: Το φρούτο που αδυνατίζει

 

 

4. Τόνος

Πως βοηθάει στο αδυνάτισμα: Ο τόνος περιέχει λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για την καύση του λίπους και για να κρατάει το σάκχαρο σε φυσιολογικά επίπεδα, πράγμα που μειώνει τις λιγούρες. Ο φρέσκος τόνος περιέχει ακόμη σελήνιο που ενισχύει το ανοσοποιητικό, αυξάνει τα λευκά αιμοσφαίρια και δημιουργεί «ασπίδα» σε πιθανές λοιμώξεις που είναι σημαντικό όταν κάποιος κάνει δίαιτα. Τέλος με την υγιεινή πρωτεΐνη που έχει βοηθάει στη διαδικασία του καψίματος του λίπους.

→5 λάθη που μας “ανοίγουν” την όρεξη

Θρεπτικά συστατικά: Βιταμίνες(Β3, Β6, Β2, D,E, Βιοτίνη), ασβέστιο, πρωτεΐνη, λιπαρά οξέα, σελήνιο, ιώδιο, τρυπτοφάνη.

 

5.Μάραθο

Πως βοηθάει στο αδυνάτισμα: Το μάραθο μπορεί να διεγείρει το μεταβολισμό, έχει διουρητικές ιδιότητες, παίζει σημαντικό ρόλο στη διάσπαση του λίπους και θεωρείται εξαιρετικό χωνευτικό.

Θρεπτικά συστατικά: Βιταμίνες(Β6, C), φολικό οξύ, σίδηρος. ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, ίνες, ψευδάργυρος, φώσφορος.

 

6. Μπρόκολο

Πως βοηθάει στο αδυνάτισμα: Το μπρόκολο βοηθάει τον οργανισμό να απορροφήσει, και να αξιοποιήσει καλύτερα τα συστατικά που λαμβάνει από τις τροφές. Επίσης έχει αποτοξινωτική δράση, δηλαδή εμποδίζει τη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό, καθώς και την αποθήκευση λίπους.

Θρεπτικά συστατικά: Βιταμίνες( Β2, Β3, Β5, C, Βήτα καροτίνη), φολικό οξύ, ίνες, ψευδάργυρος, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρος, κάλιο, φώσφορος.

7. Φράουλες

Φράουλα: Το φρούτο που αδυνατίζει

Πως βοηθάει στο αδυνάτισμα: Πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες οι φράουλες διεγείρουν τα όργανα που δρουν αποτοξινωτικά, ενισχύουν το μεταβολισμό και δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για πιο αποτελεσματικό κάψιμο του λίπους. Τις ίδιες ιδιότητες με τις φράουλες έχουν τα φράγκοστάφυλα και τα βατόμουρα.

→Οι 20 αντιοξειδωτικές τροφές

 

Θρεπτικά συστατικά: Βιταμίνες (C, E, Βήτα καροτίνη, βιοτίνη), φολικό οξύ, νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρος, φώσφορος.

Τα νούμερα που αδυνατίζουν: Ώρα για το νέο σας σώμα!

No Comments

Post a Comment