Top

Τα νούμερα που αδυνατίζουν: Ώρα για το νέο σας σώμα!

Lifezone.gr / Διατροφή  / Διατροφή για αδυνάτισμα  / Τα νούμερα που αδυνατίζουν: Ώρα για το νέο σας σώμα!
Τα νούμερα που αδυνατίζουν: Έφτασε η ώρα για το νέο σας σώμα!

Τα νούμερα που αδυνατίζουν: Ώρα για το νέο σας σώμα!

Ακολουθείτε κάποια δίαιτα αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμένατε; Τότε πρέπει να εφαρμόσετε τη δίαιτα των αριθμών…

 

Διαβάστε 5 σημαντικούς αριθμούς και κάντε τους «συμμάχους» στον αγώνα σας κατά των περιττών κιλών. Γρήγορο αδυνάτισμα με τη βοήθεια της δίαιτας των αριθμών.

10.000 βήματα προς τον στόχο σας

Ένας άνθρωπος κάνει περίπου 5.000-5.500 βήματα την ημέρα. Από τη στιγμή που θα ξυπνήσει και μέχρι να φτάσει στο γραφείο, στο super market ή σε οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση «καίει» θερμίδες αλλά και παράλληλα γυμνάζει το σώμα του απλά…περπατώντας. Αν μπορούσατε να αυξήσετε αυτά τα βήματα που κάνει ένας μέσος άνθρωπος ή ακόμη και να τα διπλασιάσετε, τότε τα αποτελέσματα στο σώμα σας θα είναι εντυπωσιακά από τον πρώτο κιόλας μήνα.

Τι προτείνουμε: Για να αυξήσετε τα βήματα σας αποφύγετε το ασανσέρ στο γραφείο και επιλέξτε τα σκαλιά, το αυτοκίνητο για κοντινές αποστάσεις (π.χ στο περίπτερο) και γενικά απολαύστε τον περίπατο με φίλους και τον/την σύντροφο σας. Αν περπατάτε έστω 30 λεπτά παραπάνω την ημέρα τότε έχετε κερδίσει το μισό στοίχημα για ένα αδύνατο και καλλίγραμμο σώμα. Ακόμη μπορείτε να αγοράσετε έναν βηματομετρητή και να καταγράφετε καθημερινά τις προόδους σας για να φθάσετε ευκολότερα στο στόχο σας.

→Περπάτα και θα (με) θυμηθείς! Διάβασε γιατί…

Κοιμηθείτε τουλάχιστον 7 ώρες

Μετά από έρευνες που διεξήγαγαν Αμερικανοί επιστήμονες συμπέραναν ότι οι λίγες ώρες ύπνου και γενικά η αϋπνία μπορεί να αυξήσει το σωματικό βάρος ενός ατόμου. Αυτό συμβαίνει διότι πέφτουν τα ποσοστά των ορμονών που είναι υπεύθυνα για την όρεξη με αποτέλεσμα το άτομο που κοιμάται λίγες ώρες να τρώει περισσότερο από το φυσιολογικό. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο οι γυναίκες που κοιμούνται έως 5 ώρες αυξάνουν έως και 3 φορές τις πιθανότητες να πάρουν κιλά.

Τι προτείνουμε: 1-2 ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι ξεκινήστε να χαλαρώνετε με οποιοδήποτε τρόπο μπορείτε. Αποφύγετε την τηλεόραση διότι σε πολλά άτομα δημιουργεί υπερένταση και επιλέξτε μια χαλαρωτική μουσική ή διαβάστε ένα βιβλίο. Αν έχετε προβλήματα με την αϋπνία διαβάστε ΕΔΩ τι να κάνετε.

→Ξυπνήστε καλύτερα από αύριο! Μυστικά για καλό ξεκίνημα

Καταναλώστε 25 γραμμάρια φυτικές ίνες

Ένας μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου 12-15 γραμμάρια φυτικών ινών καθημερινά. Οι φυτικές ίνες μπορούν να μειώσουν την πείνα, να διευκολύνουν την χώνεψη και να μας προσφέρουν ένα αίσθημα κορεσμού (να νιώθουμε δηλαδή πιο χορτάτοι). Με την κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας φυτικών ινών (περίπου 25 γραμμάρια την ημέρα) θα μειωθούν δραστικά τα τσιμπολογήματα, αλλά και η ποσότητα φαγητού σε καθημερινή βάση. Ακόμη οι φυτικές ίνες σας βοηθούν να επισκέπτεστε την τουαλέτα κάτι που βοηθάει πολύ αν κάνετε δίαιτα.

Τι προτείνουμε: Μοιράστε τις τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες σε 5-6 γεύματα σε καθημερινή βάση. Αντί λοιπόν να κάνετε παρασπονδίες με σοκολατάκια, μπισκότα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχετε στην τσάντα σας ή αγοράζετε από το περίπτερο επιλέξτε φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και ξηρούς καρπούς. Φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες που μπορείτε να προσθέσετε στα μικρά γεύματα σας είναι το μήλο, το αχλάδι, το βερίκοκο, οι μπανάνες, τα ξηρά δαμάσκηνα και τα σύκα. Για τα κυρίως γεύματα σας επιλέξτε σπανάκι, γλυκοπατάτες, ξηρά φασόλια και λάχανο.

 
 
 

Η ζυγαριά να σας…βλέπει 7 φορές την εβδομάδα

Δεν είναι λίγοι οι διαιτολόγοι που απαγορεύουν στα άτομα που ακολουθούν δίαιτα να ανεβαίνουν πάνω από μια φορά την εβδομάδα στη ζυγαριά. Σύμφωνα όμως με έρευνες αν ένα άτομο που ακολουθεί δίαιτα ζυγίζεται σε καθημερνή βάση, τότε είναι πιο εύκολο να χάσε τα περιττά κιλά. Αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα, συμβαίνει γιατί αν ένα άτομο ζυγίζεται κάθε μέρα βλέπει άμεσα τα αποτελέσματα της δίαιτας. Έτσι αν δει ότι πήρε κάποια κιλά μπορεί να το διορθώσει γρήγορα αλλάζοντας της δίαιτα αλλά και σταματώντας τις παρασπονδίες που ίσως έκανε. Η συνήθεια να ζυγιζόμαστε καθημερινά μπορεί ακόμη να λειτουργήσει και ως επιβράβευση. Αν το άτομο βρίσκεται στο σωστό δρόμο τότε παίρνει θάρρος, η ψυχολογία του αλλάζει και είναι πιο σίγουρο ότι θα ακολουθήσει πιστά τη δίαιτα.

Τι προτείνουμε: Να ζυγίζεστε κάθε πρωί πριν φάτε και πιείτε οτιδήποτε, αλλά και πριν ντυθείτε γιατί αυτή την ώρα ζυγίζετε λιγότερο. Αν δείτε κάποιες μικρές αυξομειώσεις στα κιλά σας από μέρα σε μέρα μην ανησυχήσετε γιατί μπορεί να οφείλονται σε πρήξιμο αλλά και στα υγρά.

Πιείτε 2 ποτήρια κρύο νερό

Ο οργανισμός έχει ανάγκη σε καθημερινή βάση περίπου 2 lt νερό. Πιείτε λοιπόν 7-8 ποτήρια και καταναλώστε τροφές πλούσιες σε νερό (καρπούζι, λαχανικά, φρέσκα φρούτα…). Το νερό δε μας ξεδιψάει μόνο αλλά μας ενεργοποιεί και τον μεταβολισμό μας. Ερευνητές από την Γερμανία μάλιστα ανακάλυψαν ότι πίνοντας 2 ποτήρια κρύο νερό καθημερινά αυξάνουν τον μεταβολισμό κατά 30% για 1,5 ώρα. Το νερό όχι μόνο δε μας «φορτώνει» με θερμίδες λοιπόν αλλά μας βοηθάει και να τις κάψουμε.

Τι προτείνουμε: Καταναλώστε από σήμερα 8 ποτήρια νερό καθημερινά πίνοντας τα 2-3 ποτήρια κρύο νερό πριν από το γεύμα σας ή πριν φάτε κάποιο σνακ.

 
 
 

→Τα top 5 φρούτα για επίπεδη κοιλιά

 

No Comments

Post a Comment