Top

Χάστε κιλά γρήγορα με…5 έξυπνα τρικ!

Lifezone.gr / Διατροφή  / Διατροφή για αδυνάτισμα  / Χάστε κιλά γρήγορα με…5 έξυπνα τρικ!
Χάστε κιλά γρήγορα με…5 έξυπνα τρικ!

Χάστε κιλά γρήγορα με…5 έξυπνα τρικ!

Η χαρτοπετσέτα, το ρολόι και η βρύση είναι μερικά από τα τρικ που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά…

 

Σας είναι δύσκολο να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα δίαιτας και παράλληλα δεν είστε λάτρεις της γυμναστικής; Δε σας μένουν και πολλές επιλογές αν θέλετε να διατηρήσετε τα κιλά σας ή ακόμη και να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά. Διαβάστε τα παρακάτω τρικ και εφαρμόστε τα στην καθημερινότητα σας και γλιτώστε δεκάδες θερμίδες την ημέρα που μεταφράζονται σε…χιλιάδες τον μήνα.

1ο τρικ:  Η χαρτοπετσέτα…προδίδει!

Αν σας προσφέρουν να φάτε κάποιο σπιτικό μπισκότο ή κουλούρι τότε μπορείτε να ελέγξετε αν αυτά είναι πλούσια σε λίπος. Βάλτε το μπισκότο ή το κουλούρι σε μια κατά προτίμηση λευκή χαρτοπετσέτα. Αν αφήσει σημάδι μετά από λίγα δευτερόλεπτα τότε είναι σημάδι…λίπους. Καλύτερα λοιπόν να το αρνηθείτε ευγενικά και να επιλέξετε να φάτε κάτι πιο υγιεινό και με λιγότερες θερμίδες.

2ο τρικ: Το γλυκό θέλει τη…θερμοκρασία του

Έχετε στο ψυγείο σας τούρτα, σοκολατάκια ή κάποιο άλλο γλυκό; Μην κάνετε το λάθος να το καταναλώσετε αμέσως…Όταν τα γλυκά είναι κρύα η αίσθηση της γλυκύτητας είναι μεγαλύτερη με αποτέλεσμα να τρώτε μεγαλύτερες ποσότητες από έναν…γλυκό πειρασμό. Αν θέλετε να φάτε το γλυκό που έχετε στο ψυγείο βγάλτε το  εκτός ψυγείου για 10 λεπτά για να χάσει λίγο την αίσθηση γλυκύτητας. Με αυτόν τον τρόπο θα φάτε λιγότερο και επομένως θα «φορτωθείτε» και λιγότερες θερμίδες.

3ο τρικ: Ζεστό φαγητό…λιγότερες θερμίδες

Γυρίσατε από τη δουλειά σας ή τις υποχρεώσεις σας και πεινάτε; Αν στο ψυγείο σας υπάρχει χθεσινό φαγητό τότε σίγουρα θα είναι και η πρώτη σας επιλογή για να νικήσετε γρήγορα το αίσθημα της πείνας. Το προτιμότερο ωστόσο είναι να ζεστάνετε το φαγητό στην κουζίνα σας ή στο φούρνο μικροκυμάτων γιατί ένα κρύο φαγητό έχει πιο «στερεοποιημένα» λιπαρά που  καλύπτουν μικρότερη επιφάνεια της γλώσσας και άρα έρχονται σε επαφή με λιγότερους γευστικούς κάλυκες. Συνέπεια των παραπάνω είναι να τρώτε περισσότερο από ότι θα θέλατε στην πραγματικότητα. Για να αποφύγετε λοιπόν κάτι τέτοιο μπείτε στον κόπο να ζεστάνετε για 5 λεπτά το φαγητό σας.

4ο τρικ: Φάτε σε 25 λεπτά με το…ρολόι!

Όταν τρώμε αργά το στομάχι μας προλαβαίνει να στείλει το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι έχουμε χορτάσει και ότι δε χρειαζόμαστε άλλο φαγητό. Πρόκειται για μια διαδικασία που χρειάζεται 25 λεπτά περίπου για να ολοκληρωθεί. Αν λοιπόν τρώτε βιαστικά μπορεί να συνεχίσετε να τρώτε παρόλο που στην πραγματικότητα έχετε χορτάσει επειδή δεν έχει φτάσει στον εγκέφαλο σας το μήνυμα του κορεσμού.

5ο τρικ: Νερό με μέτρο ή από τη βρύση

Όταν τρώτε ιδανικό είναι να μην πίνετε πολύ  νερό παράλληλα με το φαγητό καθώς με το νερό αραιώνεται το περιεχόμενο του στομάχου με αποτέλεσμα το μήνυμα του κορεσμού που φτάνει στον εγκέφαλο  να αργεί περισσότερο και επομένως να καταναλώνετε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού. Αν τώρα δεν μπορείτε να φάτε χωρίς να πιείτε νερό επιλέξτε νερό από την βρύση και όχι από το ψυγείο καθώς το κρύο νερό παγώνει τη γλώσσα με αποτέλεσμα να μην έχουμε γεύση και να καταναλώνουμε περισσότερο φαγητό από αυτό που έχουμε ανάγκη.

 

No Comments

Post a Comment