Οι TOP θεραπείες για την τριχόπτωση είναι στο φαρμακείο σου!

icon
4 Σεπτεμβρίου 2017

Οι TOP θεραπείες για την τριχόπτωση είναι στο φαρμακείο σου!

 

Το να χάνεις 100 τρίχες την ημέρα είναι απόλυτα φυσιολογικό και συμβαίνει στον καθένα αλλά...


... αν έχει αρχίσει η μεγάλη πτώση και το μόνο που την σταματά είναι το πάτωμα, αναζήτησε τις top θεραπείες για την τριχόπτωση στο φαρμακείο, στο απόλυτο σημείο φροντίδας, και σώσε τα μαλλιά σου!

 

Γιατί πέφτουν τα μαλλιά σου;
Η τριχόπτωση πολλές φορές εμφανίζεται συνήθως φθινόπωρο και άνοιξη και γι’ αυτό και ονομάζεται εποχική τριχόπτωση. Επίσης η κακή διατροφή, κάποιες ορμονικές διαταραχές, πρόβλημα στον θυροειδή, δερματικές παθήσεις, φαρμακευτική αγωγή, κατάθλιψη και κληρονομικότητα είναι κάποιες από τις αιτίες που προκαλούν τριχόπτωση.

Σταμάτα την τριχόπτωση τώρα!

1) Επίλεξε τα σωστά προϊόντα από το φαρμακείο

Αν η τριχόπτωση είναι εποχική άλλαξε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στο λούσιμο. Δοκίμασε ένα δυναμωτικό σαμπουάν και μια αγωγή κατά της τριχόπτωσης που θα βρεις στο φαρμακείο, τα οποία ενισχύουν τη ρίζα και δυναμώνουν το στέλεχος της τρίχας, παρατείνοντας το χρόνο ζωής της. Άφηνέ τα για 5 λεπτά στο κεφάλι σου για να δράσουν. Δοκίμασε προϊόντα που περιέχουν μόρια που έχουν κερδίσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατά της τριχόπτωσης. Γίνονται συνεχώς έρευνες στον τομέα αυτό. Μία εναλλακτική επιλογή είναι να επιλέξεις σαμπουάν που περιέχει γλυκοπρωτεΐνες που διεγείρουν τα κύτταρα του τριχωτού της κεφαλής, προβιταμίνη Β5 και εκχυλίσματα κεχριού (μελίνης).

2) Κάνε μασάζ

Κάθε φορά που λούζεσαι φρόντιζε να κάνεις απαλό μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού με τα δάκτυλά σου. Θα τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος και θα τροφοδοτήσεις τον θύλακα της τρίχας με τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και το οξυγόνο που χρειάζεται.

 

3) Ακολούθησε μία εξειδικευμένη αγωγή

Οι εξειδικευμένες συνθέσεις των προϊόντων κατά της τριχόπτωσης που θα βρεις στο φαρμακείο έχουν φυσικά συστατικά που συμβάλλουν στην αύξηση της πυκνότητας των μαλλιών, στην ενδυνάμωση και τόνωση τους, στη ρύθμιση της λιπαρότητας αλλά και στο να ενυδατώσουν και να καταπραύνουν την τρίχα και την επιδερμίδα του κεφαλιού. Δοκίμασε αγωγές και επέλεξε τη μορφή που σου ταιριάζει σε spray ή σε αμπούλες. Σε αυτές τις πιο εξειδικευμένες αγωγές τα συστατικά που κυριαρχούν είναι τα φυτικά βλαστοκύταρα, η κινίνη, η καφεϊνη, το λούπινο καθώς και άλλα φυτικά εκχυλίσματα όπως το δενδρολίβανο. Με αυτά τα συστατικά προστατεύεις τα κύτταρα των τριχοθυλακίων και καταπολεμάς την τριχόπτωση επιταχύνοντας την ανάπτυξη της τρίχας και αυξάνοντας την πυκνότητα της τριχοειδούς μάζας.

4) Μάθε ποιες βιταμίνες κάνουν καλό στα μαλλιά σου

Δοκίμασε κάποιες βιταμίνες που μπορεί να ενισχύσουν την τρίχα και να βοηθήσουν να μεγαλώσουν τα μαλλιά και να γίνουν πιο υγιή.

Βιταμίνη C: Το οξειδωτικό στρες παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης και μπορεί να βλάψει τη δομή των κυττάρων. Με την ηλικία, η παραγωγή ελεύθερων ριζών αυξάνεται και μειώνεται η ποσότητα των αντιοξειδωτικών ενζύμων που προστατεύουν τον οργανισμό, οδηγώντας σε βλάβη των κυτταρικών δομών και τη γήρανση των μαλλιών. Η βιταμίνη C επειδή έχει αντιοξειδωτική δράση καταπολεμά το οξειδωτικό στρες που συμβάλλει στο γκριζάρισμα και την τριχόπτωση.

• Σίδηρος: Αρκετές μελέτες έχουν συσχετίσει την ανεπάρκεια σιδήρου με την απώλεια μαλλιών. Επειδή η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση, λάμβανε την καθημερινή συνιστώμενη ποσότητα καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε σίδηρο όπως φακές, σπανάκι, συκώτι κ.λπ. και πάρε μια καθημερινή πολυβιταμίνη.

 Ψευδάργυρος: Η έλλειψή του δημιουργεί λιπαρότητα στα μαλλιά ή ξηρότητα και κάνει την τρίχα πιο εύθραυστη.

• Βιοτίνη: Η βιοτίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β, η οποία βοηθά στην υγιή όψη του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Η ανεπάρκεια βιοτίνης μπορεί να οδηγήσει σε λέπτυνση των μαλλιών και τριχόπτωση.

5) Ακολουθήσε μια ισορροπημένη διατροφή

Απέφυγε τις δίαιτες express και την απότομη απώλεια βάρους επειδή μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών. Κατανάλωνε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Α, C και Ε, που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που συμβάλλουν στην πρόληψη της τριχόπτωσης και την παραγωγή νέων τριχών. Η τρίχα αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνη, που παράγεται από τα αμινοξέα κυστίνη και μεθειονίνη ενώ η ρίζα από αμινοξέα γι΄αυτό κατανάλωνε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως το κοτόπουλο, το ψάρι, τα όσπρια και τα τυριά και ροφές που συμμετέχουν στη σύνθεση των αμινοξέων όπως το γιαούρτι, τα δημητριακά ολικής άλεσης, το κόκκινο κρέας.

6) Μείωσε το στρες

Το ανοσοποιητικό επιτίθεται στους θύλακες των τριχών προκαλώντας τριχόπτωση. Προκαλείται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων και το έντονο στρες το οποίο μειώνει την ικανότητα του ανοσοποιητικού. Φαύλος κύκλος δηλαδή! Τόνωσε το ανοσοποιητικό σου μειώνοντας το άγχος σου. Για να το διαχειριστείς ένας ψυχολόγος θα μπορέσει να σε βοηθήσει δείχνοντας σου τεχνικές διαχείρισης άγχους.

7) Εάν η τριχόπτωση είναι κληρονομική

>Εάν τα αίτια είναι κληρονομικά, ο δρόμος της επιστροφής είναι δύσκολος. Για την αντιμετώπιση της κληρονομικής τριχόπτωσης υπάρχουν φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως π.χ. η μινοξιδίλη, τα οποία θα πρέπει να σου τα χορηγήσει ο δερματολόγος σου ενημέρώνοντάς σε για τον σωστό τρόπο χρήσης τους καθώς και για τις τυχόν παρενέργειες. Για να αντιμετωπίσεις τη μόνιμη τριχόπτωση η μεταμόσχευση μαλλιών, η θεραπεία με laser, η μεσοθεραπεία, και το PRP (Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Βλαστοκυττάρων) μπορούν να βοηθήσουν.

 

Γρομητσάρης Παναγιώτης
Φαρμακοποιός, Ιδρυτής του www.carespot.gr

Προηγούμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato