Αποτοξίνωση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές !

icon
8 Σεπτεμβρίου 2017

Αποτοξίνωση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές !


7 τροφές πρέπει να βάλετε στη διατροφή σας ώστε να...

... ενισχύσετε τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού σας, να ενεργοποιήσετε το πεπτικό σας σύστημα και να προετοιμάσετε το σώμα σας για τη νέα σεζόν.

♦ Οι 7 τροφές αυτές είναι :


1. Αγκινάρα: Περιέχει μια κατηγορία σύνθετων οξέων που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των παθήσεων του ήπατος, καθώς διευκολύνουν τη ροή της χολής. Η χολή διευκολύνει τη διάσπαση των λιπαρών και βοηθά να απομακρύνονται ουσίες που προκαλούν φλεγμονές.

2. Αβοκάντο: Παρέχει υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και γλουταθειόνη, μια σύνθετη ουσία που μπλοκάρει την απορρόφηση ορισμένων λιπαρών από το έντερο.

3. Παντζάρι: Παρέχει φυτικές χρωστικές που δρουν ενάντια στις φλεγμονές και διευκολύνουν την αποκατάσταση και την αναγέννηση των κυττάρων.

4. Μπρόκολο: Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση. Ανήκει στην ίδια κατηγορία λαχανικών με το λάχανο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών.

5. Άνηθος: Παρά τον αμελητέο όγκο του, ο άνηθος συμπυκνώνει βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά με αντιφλεγμονώδη δράση.

6. Σκόρδο και κρεμμύδι: Συνήθως τα αποφεύγουμε επειδή κάνουν το στόμα να μυρίζει άσχημα, περιέχουν όμως φλαβονοειδή που ενεργοποιούν την παραγωγή γλουταθειόνης.

7. Γιαούρτι: Τα γιαούρτια που περιέχουν προβιοτικά (αναζητήστε σχετική ένδειξη στην ετικέτα του προϊόντος) συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού, διευκολύνοντας την πέψη και ενισχύοντας τις άμυνες του οργανισμού.

 

♦ Βασικές Αρχές της Αποτοξίνωσης :


1. Πρόσθεσε όσο περισσότερα πράσινα λαχανικά μπορείς, όπως είναι το μαρούλι, το λάχανο και το μπρόκολο. Κατανάλωνε υδατάνθρακες με μέτρο και προσπάθησε να αποφύγεις να καταναλώσεις κόκκινο κρέας.

2. Απόφυγε τους καφέδες. Ιδανικά προσπάθησε να μην πίνεις καθόλου. Αν δεν μπορείς τουλάχιστον μην υπερβαίνεις τα 1-2 φλιτζάνια την ημέρα.

3. Προσπάθησε να πίνεις όσο περισσότερο νερό γίνεται. Ιδανικά προσπάθησε να πίνεις 2 με 2,5 λίτρα την ημέρα. Η διούρηση που προκαλεί το νερό είναι από τους καλύτερους τρόπους αποβολής των τοξινών.

4. Άσκηση, άσκηση, άσκηση! Θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να αποτοξινωθεί γρηγορότερα, θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος, και θα τονώσει την ευεξία και τη διάθεση σου.

5. Αυτές τις μέρες απόφυγε σάλτσες, λιπαρά φαγητά και φαγητά που περιλαμβάνουν πολλές και διαφορετικές τροφές. Προτίμησε στεγνά φαγητά, ψητά ή βραστά και σε πολύ λίγες μέρες θα εκπλαγείς από το πόσο πιο ελαφριά θα νιώθεις, ενώ παράλληλα θα αισθανθείς σαν να έχεις κάνει ένεση ενέργειας και ευεξίας!

Στέλλα Κατσιβέλη
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Sports Nutrition MSc

Προηγούμενο Άρθρο
Επόμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato