Τι σημαίνουν οι σωματικές ατέλειες για την υγεία μας;;;

lifezone.gr ti shmainoun oi swmatikes ateleies gia thn ygeia mas
Μερικές φορές κάποια ψεγάδια σωματικά δεν αποτελούν μόνο αισθητικό πρόβλημα, αλλά σχετίζονται και με την υγεία μας...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνουν οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; Γνωρίζετε ότι κάποιοι είναι θωρακισμένοι απέναντι στα μικρόβια επειδή έχουν μεγάλη μύτη; Ξέρετε ότι η τριχόπτωση μπορεί να σχετίζεται με ορμονικές διαταραχές; Ανακαλύψτε τι εκφράζουν τα χαρακτηριστικά σας για την υγεία σας

Λίγα μαλλιά, διαταραχές στις ορμόνες
Αν τα μαλλιά σας έχουν αραιώσει ίσως αυτό να μην είναι απλά ένα μειονέκτημα στην εμφάνιση σας, αλλά να υποδηλώνει και ένα πρόβλημα στην υγεία σας.  Η παροδική τριχόπτωση ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο είναι ένα συχνό και συνήθως φυσιολογικό φαινόμενο, όταν όμως η τριχόπτωση επιμένει και έχουν αραιώσει τα μαλλιά σας, αυτό μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές,  διαταραχές θυρεοειδούς, παρενέργειες κάποιων φαρμάκων ή σε έλλειψη σιδήρου. Αν χάνετε μέχρι 100 τρίχες την ημέρα είναι μάλλον φυσιολογικό,  στην περίπτωση όμως που ξεπερνάτε αυτόν τον αριθμό, καλό είναι να επισκευτείτε γιατρό.

7 μαγικά τρόφιμα για μακριά μαλλιά

♦ Μαύροι κύκλοι : Πότε κρύβουν κάποιο πρόβλημα;
Σχεδόν όλοι μας μπορεί να εμφανίσουμε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια ειδικά όταν είμαστε κουρασμένοι ή δεν έχουμε κοιμηθεί καλά. Πιο σπάνια όμως ενδέχεται να έχουν την αιτία τους σε πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως  παθήσεις των νεφρών, αλλεργίες ή παθήσεις των ενδοκρινών αδένων. Αν λοιπόν παρατηρήσετε μαύρους κύκλους χωρίς κάποια προφανή αιτία π.χ. επειδή έχετε ξενυχτήσει ή κουραστήκατε υπερβολικά, δεν θα ήταν κακή ιδέα να συμβουλευτείτε γιατρό.

 

♦ Σακούλες κάτω από τα μάτια, δεν είναι πάντα αθώες
Οι σακούλες, μπορεί να αποτελούν ένα φυσιολογικό χαρακτηριστικό που οφείλεται σε κληρονομικές αιτίες, αν τις έχετε βέβαια εκ γενετής. Υπάρχει ωστόσο και η πιθανότητα να προκύψουν έπειτα από χαλάρωση των ιστών στην περιοχή με την ηλικία. Οι σακούλες κάτω από τα μάτια ενδέχεται ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις να οφείλονται και σε προβλήματα υγείας, όπως διαταραχές του θυρεοειδή, παθήσεις των νεφρών, υψηλή αρτηριακή πίεση ή προβλήματα στο συκώτι. Ακόμη κάποια φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν σακούλες στα μάτια. Και σε αυτή  την  περίπτωση αν εμφανίσετε σακούλες χωρίς προφανή αιτία συμβουλευτείτε ειδικό.

 

♦ Μικροί γοφοί, υγιές στήθος
Μπορεί να ζηλεύετε τις  καμπύλες, αλλά ίσως μάλλον να είστε τυχερές αν δεν τις έχετε καθώς μειώνονται οι πιθανότητες να εκδηλώσει καρκίνο του μαστού η κόρη σας. Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Southampton, που δημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Ανθρώπινης Βιολογίας, τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του μαστού εμφανίζονται έως τρεις φορές υψηλότερα στις γυναίκες των οποίων οι μητέρες είχαν μεγάλους γοφούς.

 

♦ Μεγάλη μύτη, μεγάλη προστασία
Μια μεγάλη μύτη μπορεί να θεωρείτε ότι αποτελεί αισθητικό μειονέκτημα, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς ενδέχεται να προστατεύει τον οργανισμό από τα μικρόβια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο λόγος που η μεγάλη μύτη προστατεύει από τα μικρόβια είναι ότι καταλήγουν λιγότερα μικρόβια στον οργανισμό μας, αφού λόγω του μεγέθους της έχει την ιδιότητα να «φιλτράρει» μεγαλύτερη ποσότητα μικροβίων.  Στατιστικά μάλιστα όσοι έχουν μεγάλη μύτη αντιμετωπίζουν 7% λιγότερες μολύνσεις σε σχέση με όσους έχουν κανονική.

♦ Αν έχεις πολλές ελιές…
Αν έχετε πολλές ελιές θα γεράσετε αργότερα σύμφωνα με τους ειδικούς. Οι επιστήμονες από το «King's College» μελέτησαν το DNA 1.800 ατόμων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που έχουν πολλές ελιές γερνάνε με πιο αργούς ρυθμούς, σε σύγκριση  με εκείνους που έχουν λιγότερες.

 

Πηγή: www.lifezone.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ