6 τρόποι για να αποφύγετε το Alzheimer!

αρχείο λήψης

Το Alzheimer είναι στις μέρες μάστιγα και συγκαταλέγεται στους 10 αιτίες θανάτου παγκοσμίως, στην ίδια λίστα μα τον καρκίνο και τα καρδιαγγειακά. Ωστόσο, μελέτες συνεχίζουν να δείχνουν οι αλλαγές στον τρόπο ζωής,  μπορεί να έχουν θετική επίδραση στην υγεία του εγκεφάλου.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε  στο The Journal of the Alzheimer’s Association, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο γνωστικής εξασθένησης και άνοιας, κάνοντας θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής.

1. Βάλτε καθημερινά στη ζωή σας καρδιαγγειακή άσκηση.

Καρδιαγγειακή άσκηση, όπως το τρέξιμο ή το κολύμπι, αυξάνει το ρυθμό της καρδιάς και αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.

2. Κόψτε το κάπνισμα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η εγκατάλειψη του καπνίσματος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της άνοιας.

3. Διατηρήστε την καλή καρδιαγγειακή υγεία.

Αποφύγετε την παχυσαρκία, υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη.

4. Κοιμηθείτε καλά.

Τα άτομα με διαταραχές του ύπνου ή εκείνους που δεν κοιμούνται αρκετά έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου του Alzheimer και συναφείς άνοιες.

5. Κρατήστε απασχολημένο το μυαλό σας

Φτιάξτε παζλ, ζωγραφίστε, μάθετε μια γλώσσα, παίξτε σκάκι

6. Ακολουθείστε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Η διατήρηση και η βελτίωση της μνήμης απαιτεί το συνδυασμό εξάσκησης και σωστής διατροφής. H ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για την ενεργοποίηση της μνήμης, μιας και βοηθά στην ισορροπία των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου. H έλλειψη βασικών θρεπτικών συστατικών μπορεί να επηρεάσει τις εγκεφαλικές λειτουργίες και ιδιαίτερα τη μνήμη. Η αύξηση πρόσληψης αντιοξειδωτικών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ωμέγα λιπαρών θα βοηθήσουν σημαντικά στο να αποκτήσετε καλή μνήμη. Επιπλέον, σύμφωνα με μεγάλο αριθμό μελετών έχει προκύψει ότι τα φύλλα του φυτού Ginkgo Biloba έχουν εξαιρετικά ευεργετική δράση στο μικροκυκλοφορικό, ενισχύει τις εγκεφαλικές λειτουργίες, παρέχοντας σημαντική αντιοξειδωτική προστασία.

Το Memovigor είναι το μόνο φυσικό σκεύασμα που διατηρεί και ενισχύει τη μνήμη. Αποτελεί μοναδική σύνθεση 18 φυσικών συστατικών με βιταμίνες συμπλέγματος Β, που βοηθούν τα νευρικό σύστημα, αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από βλάβες τα εγκεφαλικά κύτταρα, φωσφωλιπίδια, τα οποία είναι βασικά δομικά συστατικά των εγκεφαλικών κυττάρων, Ginkgo Biloba και μύρτιλλο.

memovigor

Μάθε περισσότερα εδώ!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ