ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΑΜΕ? Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία της μνήμης μας...

μμμ
Με την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, μπορούμε να ενισχύσουμε την εγκεφαλική λειτουγία και να ενισχύσουμε τη μνήμη μας. 
  • Η ηλικία: όσο μεγαλώνει ο ανθρώπινος οργανισμός, συναντάμε όλο και μεγαλύτερες διαταραχές στην μικροκυκλοφορία του εγκεφάλου, μείωση στα επίπεδα των φωσφολιπιδίων – (δομικά συστατικά απαραίτητα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου), υποβάθμιση των νευροδιαβιβαστών αλλά και διαρκώς αυξανόμενες ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στα εγκεφαλικά κύτταρα. Όλα αυτά έχουν συνέπειες στη μνήμη, στη διαύγεια, στη συγκέντρωση, στην ακοή, στην όραση κλπ.
  •  Το έντονο άγχος και στρες της καθημερινότητας: όταν ξεφεύγει από τα ελεγχόμενα όρια για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να αλλάξει τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Φαίνεται ότι τα υψηλά επίπεδα των ορμονών του στρες (οξειδωτικό στρες) επηρεάζουν αρνητικά τα κύτταρα του εγκεφάλου και βλάπτουν τον ιππόκαμπο (δομή του εγκεφάλου που ρυθμίζει τη μνήμη).
  •  Ο κακής ποιότητας ύπνος: η αϋπνία ή ο ύπνος με πολλές διακοπές για μεγάλα διαστήματα, αποσυντονίζει τη διαδικασία αποθήκευσης και ταξινόμησης των πληροφοριών που παίρνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Η κακή ψυχολογία: τα αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις φαίνεται ότι αποδιοργανώνουν τη μνήμη, που εκδηλώνονται με αφηρημάδα, κενά μνήμης και γενικά αποσυντονισμός.
  •  Οι ακραίες δίαιτες: που συνήθως είναι είτε μονοφαγικές είτε απομακρύνουν την πρόσληψη λιπαρών και αντιοξειδωτικών από το καθημερινό διαιτολόγιο είναι καταστροφικές για τη μνήμη.
  •  Φαρμακευτικές αγωγές: όπως αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά, κορτικοειδή, αντιισταμινικά, αντιυπερτασικά, μπορεί να επηρεάσουν την καλή λειτουργία της μνήμης.
Ποια συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην διατήρηση και στη βελτίωση της μνήμης;
-       Τα φωσφολιπίδια, είναι αναπόσπαστα συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών, συνεπώς παίζουν καθοριστική σημασία στην ανάπτυξη, στην ωρίμανση αλλά και στην σωστή λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων που καθορίζουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες (μνήμη, συγκέντρωση, διαύγεια, όραση, ακοή, κλπ). Αν και η φωσφατιδυλσερίνη είναι το πιο γνωστό φωσφολιπίδιο που συναντάμε στα περισσότερα σκευάσματα ενίσχυσης της μνήμης, δεν είναι το μόνο που χρειαζόμαστε. Είναι σημαντικό να προσλαμβάνουμε στη διατροφή μας και τα 4 είδη της οικογένειας των φωσφολιπιδίων καθώς η δράση τους είναι συμπληρωματική, συνεργιστική και εξασφαλίζει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα (Φωσφατιδυλσερίνη, Φωσφατιδυλαιθανολαμίνη, Φωσφατιδυλοχολίνη, Φωσφατιδυλοϊνοσιτόλη)
-       Ακετυλο-L-καρνιτίνη (ALC): αμινοξέα που απαιτούνται για την παραγωγή της ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που βοηθά τον εγκέφαλο να λειτουργεί σωστά, ειδικά στα τμήματα που έχουν να κάνουν με τη μνήμη.
-       Ginkgo Biloba: δρα αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, βελτιώνοντας την μικροκυκλοφορία του, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης, κυρίως σε μεγάλες ηλικίες.
-       Αντιοξειδωτικά: όπως Βιταμίνη C, Ε και σελήνιο αλλά και μύρτιλλο πουείναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, επιβραδύνοντας τη γήρανση των εγκεφαλικών κυττάρων εξουδετερώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις ελεύθερες ρίζες και συνεπώς βελτιώνοντας τη διαδικασία της μνήμης.
-       Γλουταμινικό οξύ: είναι ο κύριος διεγερτικός νευροδιαβιβαστής στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Παίζει κεντρικό ρόλο στην κωδικοποίηση των πληροφοριών, στο σχηματισμό και την ανάκτηση των μνημών, στη χωρική αναγνώριση και τη διατήρηση της προσοχής.
-       Λινολεϊκό οξύ: πολυακόρεστο ω-6 λιπαρό με καθοριστική σημασία για την μνήμη και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.
Πού τα βρίσκω όλα αυτά τα συστατικά;
-       Στο Memovigor 2, ένα πραγματικά καινοτόμο φυσικό σκεύασμα.
-       Διαθέτει Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας και παρασκευάζεται στην Ιταλία
-       Ξεχωρίζει γιατί είναι το πιο ολοκληρωμένο φυσικό σκεύασμα που διαθέτει όλες τις κατηγορίες συστατικών που μπορούν να βοηθήσουν τη μνήμη και τις υπόλοιπες εγκεφαλικές λειτουργίες.
-       Περιέχει: φωσφολιπίδια (και τα 4 είδη – κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεις σε άλλο σκεύασμα), αντιοξειδωτικά, μέταλλα, βιταμίνες, αμινοξέα, ginkgobiloba. ΟΛΑ ΑΥΤΑ μαζί σε 1 προϊόν.
-       Συστήνεται από Νευρολόγους και ΩΡΛ, ενώ τα προκαταρκτικά αποτελέσματα το Memovigor 2 παρουσιάστηκε επώνυμα στο πρόσφατο Πανελλήνιο ΩΡΛ Συνέδριο 2015.
-       Δεν έχει παρενέργειες. Αντενδείκνυται μόνο με κάποιες βαριές αντιπηκτικές αγωγές – ρωτήστε τον γιατρό σας.
-       Είναι κατάλληλο από 14 ετών.
memovigor
Μάθετε περισσότερα στο www.bionat.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ