5 άγνωστοι και φυσικοί τρόποι να ενισχύσετε τη μνήμη σας

images/stories/enisxisi-mnimis2.JPG

Ανακαλύψτε πέντε αποτελεσματικές φυσικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε το μυαλό σας και τις μνημονικές σας ικανότητες...

 

Θωράκιστε τη με σκόρδο

Μια ουσία του σκόρδου έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση που προστατεύει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι. Πρόκειται για την ουσία FruArg (υποπροϊόν υδατάνθρακα). Οι ερευνητές εξέτασαν κατά πόσο η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να αναχαιτίσει βλάβες στα εγκεφαλικά κύτταρα που οφείλονται στη γήρανση, την ατμοσφαιρική ρύπανση ή την υπερκατανάλωση αλκοόλ. Τα αποτελέσματα ήταν καταφατικά.

Παίξτε

Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Ρόσεστερ της Νέας Υόρκης τα ηλεκτρονικά παιχνίδια επιδρούν ευεργετικά σε κάποιες λειτουργίες του εγκεφάλου. Τα video games βελτιώνουν την προσοχή στα οπτικά ερεθίσματα και μαθαίνουν στον παίκτη να ανταποκρίνεται σ’ αυτά ταχύτερα. Στην έρευνα μετείχαν συστηματικοί παίκτες. Όπως φάνηκε από τη μελέτη είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ όρασης, καθώς ο εγκέφαλός τους είχε εκπαιδευτεί να επεξεργάζεται ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά τα οπτικά ερεθίσματα συγκριτικά με εκείνους που δεν έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια.

Επιμείνετε μεσογειακά

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης όσοι ακολουθούσαν μεσογειακή διατροφή, είχαν 40% λιγότερο κίνδυνο προσβολής από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Συγκεκριμένα όσοι ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή, αντιμετωπίζουν κατά 40% μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τη συγκεκριμένη μορφή άνοιας σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης που εξέτασε το ρόλο της μεσογειακής δίαιτας στην πρόληψη της ασθένειας.

Μάθετε μια ξένη γλώσσα

Εξέτασαν με ποιον τρόπο επιδρά η πολυγλωσσία στη διανοητική γήρανση. Σύμφωνα με τα ευρήματα ερευνητών του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, η εκμάθηση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας μπορεί να καθυστερεί την εγκεφαλική παρακμή που συνοδεύει τη γήρανση. Οι ερευνητές, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Neurology» της

Λύστε σταυρόλεξα

Σύμφωνα με μελέτες τα σταυρόλεξα ακονίζουν το μυαλό και αποτρέπουν τα προβλήματα μνήμης Ακόμη το ίδιο ισχύει και για το διάβασμα. Διαβάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο για να βοηθήσετε τη λειτουργία του εγκεφάλου σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ενισχύστε τη φυσικά

Δοκιμάστε το Memovigor 2, ένα φυσικό προϊόν που συντελεί στη βελτίωση της νευρωνικής λειτουργίας και στην ενίσχυση του εγκεφάλου και της μνήμης. Αντιμετωπίζει ακόμη τις διαταραχές (εμβοές, ζαλάδες) του κοχλία και του αιθουσαίου. Περιέχει 18 φυσικά συστατικά: φωσφολιπίδια, Λ-ακετυλοκαρνιτίνη, Φωσφατιδυλσερίνη , Βιταμίνες B C E, Ginkgo Biloba, Μεταλλικά στοιχεία και Αντιοξειδωτικά. Είναι ένα φυσικό σκεύασμα χωρίς παρενέργειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Memovigor 2 συστήνεται με πολύ καλά αποτελέσματα από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές και δημόσιες ΩΡΛ κλινικές.

 blog-btn

9415f9bcd76598f9c08127db1641b596 L

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ