Δείτε το: Νέο τσιπ μετρά την ανδρική γονιμότητα στο σπίτι

Infertility

Επιστήμονες δημιούργησαν ένα νέο απλό τσιπ που μπορεί με ακρίβεια να διαπιστώσει αν ένας άνδρας είναι γόνιμος...

 

Ερευνητές από το Ινστιτούτο νανοτεχνολογίας  MESA στην Ολλανδία δημιούργησαν ένα νέο τσιπ που μπορεί να υπολογίσει  με ακρίβεια την κινητικότητα του σπέρματος και  να διαπιστώσει κατά πόσο ο άνδρας είναι γόνιμος και μάλιστα μόνος του.

fertilitychip

Τα τεστ γονιμότητας που μέχρι σήμερα μπορούσε να βρει κάποιος στην αγορά μπορούν να δώσουν μια ένδειξη για το κατά πόσο η κινητικότητα του ανδρικού σπέρματος είναι πάνω ή κάτω από το μέσο όρο και όπως υποστηρίζουν οι εμπνευστές του νέου τσιπ, τα «παραδοσιακά» τεστ δεν μπορούν να δώσουν ένα απολύτως ακριβές αποτέλεσμα.

Το νέο τσιπ είναι μίας χρήσεως, απλό στο σχεδιασμό του και υπολογίζει τη συγκέντρωση του σπέρματος με τη βοήθεια ενός ηλεκτροδίου, το οποίο έρχεται σε επαφή με αυτό. Μπορεί ακόμη να μετρήσει τα λευκοκύτταρα, ο αριθμός των οποίων αποτελεί μια ακόμη ένδειξη της ποιότητας του σπέρματος. Η εταιρεία που θα το παράγει έχει ήδη λάβει επιχορήγηση για να μπορέσει να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις και να το κυκλοφορήσει στην αγορά ένα πλήρες κιτ υπολογισμού της ανδρικής γονιμότητας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ