Αιτία στυτικής δυσλειτουργίας η κακή σχέση με τη μαμά

images/stories/mother-stitiki-dislitourgia.JPG

Tα προβλήματα στύσης ενός άντρα μπορεί να σχετίζονται με το πόσο καλή σχέση είχε όταν ήταν μικρός με την μητέρα του, σύμφωνα με μελέτη...

 

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine», έδειξε ακόμα πως τα προβλήματα στο κρεβάτι είναι πιθανότερα και στους άντρες που αργούν να ερωτευτούν.

Στη μελέτη συμμετείχαν 960 άνδρες, ηλικίας 15 έως 88 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική ζωή τους και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη διάρκεια του σεξ.

Ρωτήθηκαν επίσης για τη σχέση που είχαν με τη μητέρα τους και την ηλικία που είχαν όταν ερωτεύθηκαν για πρώτη φορά.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Charles, στην Πράγα, που πραγματοποίησαν τη μελέτη ήθελαν να εξακριβώσουν εάν αυτά μπορεί να σχετίζονται με τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας και πρόωρης εκσπερμάτισης, που αποτελούν συνηθισμένα προβλήματα στους άντρες.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η ποιότητα της σχέσης με τη μητέρα είναι αλληλένδετη με την ηλικία του πρώτου έρωτα, ενώ αυτά τα δύο με τη σειρά τους φαίνεται να επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης σεξουαλικών προβλημάτων αργότερα στη ζωή.

Στην πραγματικότητα, οι άντρες που είχαν ερωτευτεί για πρώτη φορά νωρίς στη ζωή τους είχαν καλύτερη βαθμολογία σε ειδικά ερωτηματολόγια στυτικής λειτουργίας σε σύγκριση με όσους είχαν αργήσει να ερωτευθούν.

Οι ίδιοι άντρες είχαν και αυξημένες πιθανότητες να αναφέρουν πως είχαν καλή σχέση με τη μητέρα τους.

Όσοι, όμως, ανέφεραν πως είχαν κακή σχέση με τη μητέρα τους, όχι μόνο άργησαν να ερωτευτούν για πρώτη φορά, αλλά είχαν και αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόωρη εκσπερμάτιση ή/και στυτική δυσλειτουργία.

Όσον αφορά τους άντρες οι οποίοι ουδέποτε είχαν ερωτευθεί, αυτοί είχαν τις περισσότερες πιθανότητες απ' όλους να αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας και να παρουσιάζουν πρόωρη εκσπερμάτωση (ως πρόωρη θεωρείται η εκσπερμάτιση που συμβαίνει μέσα σε λιγότερο ένα λεπτό από την είσδυση του πέους στον κόλπο).

 

πηγή: tanea.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ