Πόσα μπισκότα κρύβει ο καφές σας; Μάθετε...

images/stories/mpiskota-kafes-center.JPG

Έχουν γλυκιά γεύση, κρεμώδη υφή και είναι δροσεροί. Οι παγωμένοι καφέδες είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, θα πίστευε κανείς. Είναι όμως έτσι;

 

Μάλλον όχι αφού μερικοί καφέδες έχουν περισσότερες θερμίδες και από ένα κουτί μπισκότα!

 

Πολλές επώνυμες καφετέριες σερβίρουν καφέδες που αποτελούν «βόμβες ζάχαρης και θερμίδων»,  αφού περιέχουν έως και 20 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, ποσότητα που ισοδυναμεί με 31 μπισκότα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Mirror, ορισμένοι δροσεροί καφέδες μεγάλου μεγέθους, περιέχουν υπερβολική ποσότητα ζάχαρης.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι αυτού του τύπου οι κρεμώδεις καφέδες περιέχουν κατά μέσο όρο 81,6 γραμμάρια ζάχαρη, όσο δηλαδή και 31 μπισκότα.

Δεν είναι μόνο η περιεκτικότητα σε ζάχαρη που καθιστά τους καφέδες αυτού του τύπου  παχυντικούς. Μερικές μόνο γουλιές από αυτούς τους καφέδες παρέχουν την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα κορεσμένου λίπους για μια γυναίκα.

Ο καφές προλαμβάνει τον πόνο από την προπόνηση

Εκπρόσωπος γνωστής αλυσίδας καφε, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι θερμίδες των  ροφημάτων που προσφέρουν αναγράφονται τόσο στους καταλόγους των καταστημάτων, όσο και στο site της εταιρείας, ώστε να μπορούν οι πελάτες να είναι ενήμεροι και να επιλέξουν τον καφέ που επιθυμούν.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε ένα δροσερό ρόφημα θυμηθείτε ότι μπορείτε να επιλέξετε έναν καφέ μικρότερου μεγέθους, με άπαχο γάλα ή χωρίς ζάχαρη.

πηγή: Pathfinder.gr

nolip-mega

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ