Πρόταση για το ΣΚ: Γλυκό ψυγείου με vintage αισθητική!

images/stories/gliko-vintage-center.JPG

Πριν λίγες μέρες βρήκα στον πάγκο της κουζίνας μου ένα βάζο με ροδάκινα κομπόστα! Το έφερε ο καλός μου που του το έδωσε η γιαγιά η Σταματία!!

«Ξίνισα» το πρόσωπο: «πού τη θυμηθήκατε την κομπόστα? Όλο χαζά πράγματα μαζεύουμε εδώ μέσα και μου πιάνουν το χώρο!!»

Είχα να δω κομπόστα κάτι χρόνια! Την άφησα εκεί να κάθεται για κάνα μήνα, δεν της έδινα σημασία. Εν τω μεταξύ, η θερμοκρασία ανέβηκε και το χρώμα του ροδάκινου, τραβούσε κάθε τόσο το βλέμμα μου και μια μέρα δεν κρατήθηκα, άνοιξα το βάζο! Πήρα ένα κουτάλι της σούπας και ήπια λίγο ζουμάκι και τότε ξύπνησαν οι μνήμες! Μου έπαιρναν συχνά κομπόστες όταν ήμουν παιδάκι, λάτρευα αυτή με τον ανανά!

Αυτό ήταν, αποφάσισα να τη βάλω σ’ ένα γλυκό ψυγείου, από αυτά που φτιάχνεις γρήγορα κι εύκολα, που κάποιοι γκουρμεδιάρηδες τα σνομπάρουν και τα θεωρούν κατωτάτου! Ένα γλυκό που να θυμίζει αρχές ’90 και να μπορείς κάθε φορά που ανοίγεις το ψυγείο να του κλέβεις κι από μια κουταλιά!

Σκέφτηκα ότι το ζωηρό ροδακινί θα ταίριαζε πολύ όμορφα σε ένα γλυκό με χρώμα γαλακτερό, όχι σκούρο! Όμως στη γεύση θα ήθελα να είναι και πιο ιδιαίτερο, να έχει κάτι μεθυστικό! Τόλμησα να συνδυάσω λευκή σοκολάτα με τεκίλα! Και το αποτέλεσμα δεν φαντάζεστε πόσο υπέροχο!

 

Υλικά για το γλυκό ψυγείου με λευκή σοκολάτα, τεκίλα και ροδάκινα κομπόστα:

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

2 σφηνάκια τεκίλα

Ροδάκινα κομπόστα κομμένα σε ωραίες φετούλες

150γρ γάλα φρέσκο

200 γρ. λευκή κουβερτούρα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

100 γρ. βούτυρο

Ξύσμα 1 λεμονιού

gliko-vintage-thema

 

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα με το βούτυρο, ίσα να ενωθούν τα υλικά, να μην βράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι την κουβερτούρα σε κομματάκια και το ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά και να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα. Προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Παράλληλα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ έχουμε θρυμματίσει τα μπισκότα και τα έχουμε νοτίσει με την τεκίλα. Προσθέτουμε, λοιπόν, το μίγμα γάλακτος-σοκολάτας πάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στολίζουμε ομοιόμορφα με τις φετούλες ροδάκινου. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να παγώσει και να σφίξει, ώστε να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Για να απολαύσετε περισσότερα φαγητά και γλυκά από τα...χεράκια της Εμμανουέλας επισκεφθείτε το eating around

Ακολουθήστε Μας

loading...