Φτιάξτε και εσείς γνήσια ιταλικά Biscotti!

images/stories/biskotti-epikefalida.jpg

Αν σου έρθει η επιθυμία να ψάξεις συνταγές για μπισκότα, θα βρεθείς μπροστά σε αμέτρητες ιδέες και εκτελέσεις, σε άπειρα υλικά και γεύσεις…

 

… Κι εγώ προσπαθώ κάθε φορά που θέλω μπισκότα, να κάνω και μια διαφορετική συνταγή για να έχω άποψη για όσο γίνεται περισσότερες. Οι συνδυασμοί των υλικών εξαρτώνται από τις προτιμήσεις του καθενός, οι τεχνικές όμως είναι συγκεκριμένες ανάλογα το είδος που επιθυμείς. Αν θέλεις ένα μπισκότο μαλακό, όπως αυτά της προηγούμενης ανάρτησης, αν το θες τραγανό και λεπτό, αν το θες παχύ και αφράτο ή σαν παξιμάδι, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα για το κάθε αποτέλεσμα. Οι Ιταλοί δίπλα στο εσπρεσσάκι τους προτιμούν ένα μικρό αρωματικό παξιμαδάκι χωρίς πολύ ζάχαρη, ιδανικό συμπλήρωμα του σύντομου καφέ τους! 

Εμείς οι Ελληνάρες, μπορούμε να τα κάνουμε μεγαλύτερα σε μέγεθος και να τα ευχαριστηθούμε με μία μεγάλη κούπα ελληνικού καφέ. Και άμα θέλουμε, τα βουτάμε και μέσα και λογαριασμό δεν δίνουμε!

 

Ιταλικά Biscotti - Υλικά

1/2 φλιτζάνι βούτυρο soft

1 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

2 αβγά

1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι κακάο (καλύτερα άγλυκο)

1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 κούπα κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο προηγούμενο μίγμα, χωρίς να σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ. Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα. Τυλίγουμε σε 2 ρολά το ζυμάρι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά τουλάχιστον τα ρολά να κρυώσουν.

Αφού κρυώσουν, κόβουμε λεπτές φετούλες με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε τις φετούλες για άλλα 5 λεπτά στους ίδιους βαθμούς ή μέχρι να στεγνώσουν τελείως και να φρυγανιστούν. Φυλάμε τα παξιμαδάκια μας σε γυάλα κλεισμένη αεροστεγώς και θα μας κρατήσουν έως και ένα μήνα. Μπορείτε επίσης να τα βάλετε σε ένα όμορφο σακουλάκι, να τα δέσετε με μία κορδέλα και να τα προσφέρετε ως δώρο σε μία επίσκεψη! Θα ξετρελάνουν πολύ κόσμο!!

Το μπισκότο έχει καταγωγή από το Prato της Ιταλίας και στα ιταλικά σημαίνει διπλοφουρνιστό. Όσο τα κέικ τους ήταν φρέσκα από το φούρνο, τα έκοβαν σε φέτες και τα φούρνιζαν ξανά μέχρι να φρυγανιστούν. Μετά ο όρος ''μπισκότο'' χρησιμοποιήθηκε από όλη την Ευρώπη για κάθε είδος... μπισκότου και όχι μόνο για τα διπλοφουρνιστά. Την επόμενη φορά που θα σας έρθει η όρεξη για κάτι τέτοιο, δοκιμάστε αυτόν τον τρόπο για να ξεφύγετε από την καθιερωμένη γεύση. 

 

Για να απολαύσετε περισσότερα φαγητά και γλυκά από τα...χεράκια της Εμμανουέλας επισκεφθείτε το eating around.

Προτείνουμε ακόμη:

Ακολουθήστε Μας

loading...