Γλυκιά πρόταση: Τρουφάκια με ταχίνι και ινδοκάρυδο

images/stories/troufakia-gliko-center.JPG

Μια γεύση… εξωτική! Κάθε υλικό διαθέτει το δικό του ξεχωριστό άρωμα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό…

 

Ιδανικές μπουκίτσες για πάρτι, αλλά και για όποια στιγμή της ημέρας θέλετε ένα γλυκό που να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα! Το ιδανικό είναι να αφήσετε το μίγμα να κρυώσει για ένα μισάωρο στο ψυγείο, ώστε να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα, αλλά και γιατί κρύα τα τρουφάκια τρώγονται πιο ευχάριστα!

Υλικά για 20 περίπου τρουφάκια

3 κουταλιές της σούπας ταχίνι σκέτο ή με κακάο

2-3 κουταλιές της σούπας σκούρο, άγλυκο κακάο

1 πακέτο μπισκότα digestive που έχουν πιο έντονο άρωμα ή πτι-μπερ

2-3 κουτ. σούπας ινδοκάρυδο και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα εξωτερικά

2-3 κουτ. σούπας γάλα καρύδας ή απλό φρέσκο γάλα

 

Εκτέλεση:

Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα, ώστε να γίνουν σκόνη, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ, στο οποίο προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αν δείτε ότι το μίγμα είναι πολύ σφιχτό και σπάει στο πλάσιμο, προσθέστε λίγο ακόμα γάλα. Φτιάξτε μπουκίτσες με τα χέρια σας και κυλήστε τις στο ινδοκάρυδο, σε τρούφα ή σε κακάο. Τοποθετήστε σε ειδικά χαρτάκια για τρουφάκια και σερβίρετε!

Για να απολαύσετε περισσότερα φαγητά και γλυκά από τα...χεράκια της Εμμανουέλας επισκεφθείτε το eating around.

Διαβάστε ακόμη:

 

Ακολουθήστε Μας

loading...