Έχετε αυξημένο ουρικό οξύ? Αυτή είναι η διατροφή για να ακολουθήσετε!

icon
22 Νοεμβρίου 2017

Έχετε αυξημένο ουρικό οξύ? Αυτή είναι η διατροφή για να ακολουθήσετε!


Ένα τυπικό εβδομαδιαίο διαιτολόγιο ατόμου που παρουσιάζει ανεβασμένο ουρικό οξύ στις εξετάσεις του , θα μπορούσε...

...να σχεδιαστεί με βάση τις ακόλουθες συστάσεις:

Αυτή είναι η σωστή διατροφή που πρέπει να ακολουθήσετε για την καταπολέμηση του ουρικού οξέος!

1. Τρόφιμα που απαγορεύονται στα άτομα με ανεβασμένο ουρικό οξύ είναι: αντζούγιες, ρέγγα , σαρδέλες , μυαλά και εντόσθια , συκώτι. Τα τρόφιμα αυτά ανεβάζουν κατά πολύ το ουρικό oξύ και δεν πρέπει να καταναλώνονται.

2. Τρόφιμα που περιορίζονται σημαντικά είναι : όλα τα κρέατα και ιδιαίτερα οι ζωμοί και οι σούπες τους, τα σπαράγγια, ο αρακάς, τα μανιτάρια, το σπανάκι, το κουνουπίδι. Οι ζωικές πρωτεΐνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες και αυξάνουν το ουρικό οξύ στο αίμα.

3. Σε εβδομαδιαία βάση συμπεριλαμβάνουμε στην διατροφή μας λαχανικά με ρύζι (πρασόρυζο, λαχανόρυζο, σπανακόρυζο κ.τ.λ. ), λαδερά (φασολάκια, μπάμιες κ.τ.λ.), όσπρια και ψάρια (ακόμα και λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός , η πέστροφα , η τσιπούρα που δεν ανεβάζουν το ουρικό οξύ) , αυγό, δημητριακά και αμυλούχες τροφές (μακαρόνια, κριθαράκι, ρύζι, πατάτες, ψωμί).

4. Καταναλώστε άφοβα φρούτα και λαχανικά υψηλά σε

Προηγούμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato