8 τρόποι για να γυμναστείτε στις διακοπές !

article 8 ways gym holiday
Οι διακοπές δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για να χαλαρώσουμε και ανανεωθούμε, αλλά και για φροντίσουμε το σώμα μας και να διατηρήσουμε τη φόρμα μας. Ας την εκμεταλλευτούμε!


Μιας και όλοι θα τσιμπήσουμε κάτι παραπάνω από το καλοκαιρινό τραπέζι στις διακοπές, ας δούμε 8 τρόπους να κάψουμε θερμίδες και να διατηρήσουμε το βάρος μας κρατώντας ψηλά το κέφι της παρέας. Επιλέξτε αθλητικές δραστηριότητες που δεν απαιτούν ιδιαίτερη τεχνική ή πιο δύσκολες ανάλογα με τη φυσική κατάσταση και τη διάθεσή σας και γυμναστείτε μόνοι ή με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Ό,τι και να διαλέξετε είναι σίγουρο ότι θα διασκεδάσετε και δε θα χάσετε τη φόρμα σας.

1. Περπατήστε στην αμμουδιά:
Το περπάτημα στην άμμο είναι πολύ καλή άσκηση ειδικά για τα πόδια, ενώ αν έχετε τη διάθεση να αυξήσετε λίγο το ρυθμό, τότε βοηθάτε το σώμα να κάψει αρκετό λίπος. Αν προτιμήσετε το περπάτημα στη θάλασσα, φροντίστε το νερό να φτάνει μέχρι τη μέση της γάμπας σας ώστε να δημιουργείται μεγαλύτερη αντίσταση. Εάν θέλετε να χαλαρώσετε, βάλτε τα ακουστικά σας, ακούστε μουσική ή διαλέξτε καλή παρέα και ασκηθείτε από 30 λεπτά και πάνω. Εάν περπατήσετε 5 χιλιόμετρα με γρήγορο βάδισμα, θα κάψετε περίπου 200 θερμίδες.

2. Κολυμπήστε:
Το κολύμπι είναι από τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες μορφές άσκησης, καθώς γυμνάζονται ταυτόχρονα όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος. Κολυμπήστε μόνοι σας ή με παρέα, στα βαθιά ή στα ρηχά, ελεύθερο ή ύπτιο, με μάσκα ή χωρίς κάψτε άφθονες θερμίδες και απολαύστε το.

3. Ομαδικά παιχνίδια στην άμμο:
Αν θέλετε κάτι πιο διασκεδαστικό, προτιμήστε τις ρακέτες, το beach volley και το beach soccer (ποδόσφαιρο στην άμμο) ή ακόμα και το ποδοβόλλεϋ. Παίζοντας για περίπου μία ώρα θα τονώσετε τους μυς σας, θα βελτιώσετε αισθητά τη φυσική σας κατάσταση και ούτε λόγος για το πόσες πολλές θερμίδες θα δαπανήσετε.

4. Ομαδικά παιχνίδια και στο νερό:
Το κανό, η μπανάνα και το ποδήλατο θαλάσσης είναι επίσης από τους πιο ευχάριστους τρόπους για να γυμναστείτε. Το κανό βοηθά στην εξάσκηση των χεριών, των ποδιών, του στήθους και της πλάτης. Το ποδήλατο θαλάσσης δυναμώνει ιδιαίτερα τα πόδια και σφίγγει τους γλουτούς, ενώ η μπανάνα βοηθάει να αποκτήσουμε ισορροπία και να σφίξουμε χέρια, πόδια και γλουτούς.

5. Κάντε Extreme sports:
Αν αγαπάτε την περιπέτεια, επιλέξτε ανάμεσα σε θαλάσσιο σκι, wind surfing, kite surf, ιστιοπλοΐα και κωπηλασία, τα οποία ωστόσο προϋποθέτουν κάποιες τεχνικές γνώσεις. Γι’ αυτό απευθυνθείτε στους ειδικούς που θα βρείτε στις παραλίες. Αυτού του είδους τα σπορ θα σας βοηθήσουν να γυμνάσετε όλους τους μυς σας και να κάνετε περισσότερες καύσεις σε σχέση με τις πιο συμβατικές μορφές εξάσκησης.

6. Αξιοποιείστε το βυθό:
Αν λατρεύετε τη θάλασσα, μπορείτε να κάνετε καταδύσεις και υποβρύχιο ψάρεμα. Εκτός του ότι η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη, θα γυμνάσετε εντυπωσιακά και όλο σας το σώμα. Να θυμάστε όμως ότι πρόκειται για δύο αθλήματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε χωρίς παρέα.

7. Διακοπές στο βουνό:
Αν προτιμάτε το βουνό, σίγουρα ένας πολύ καλός τρόπος εκγύμνασης είναι το περπάτημα στα μονοπάτια σε συνδυασμό με jogging. Αν θέλετε κάτι πιο έντονο, προτιμήστε το ποδήλατο βουνού ή γραφτείτε στον πιο κοντινό σύλλογο για να κάνετε αναρρίχηση.

8. Γυμναστική στην πισίνα:
Αν το ξενοδοχείο που μένετε έχει πισίνα, μπορείτε να συμμετέχετε στα προγράμματα water aerobic ή aqua yoga που είναι πολύ πιθανό να διαθέτει ή να γυμναστείτε μόνοι σας ή με την παρέα ας ακολουθώντας κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα από DVD γυμναστικής που θα έχετε «μελετήσει» από πριν.


Και μην ξεχνάτε, πάντα υπάρχει τρόπος και χρόνος αρκεί να το θέλουμε!
Καλό καλοκαίρι!

stella katsiveli

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ