Βιταμίνη C: εσείς παίρνετε ακόμη κολλαγόνο;

images/stories/vitamin-c.JPG

Αντί να καταναλώνετε πόσιμο κολλαγόνο, που η αποτελεσματικότητά του δεν έχει στοιχειοθετηθεί επιστημονικά ενισχύστε την πρόσληψη...

 

...της Βιταμίνης C η οποία είναι δομικό του στοιχείο. Όταν λοιπόν δεν έχουμε βιταμίνη C το σώμα μας δεν μπορεί να παράξει κολλαγόνο. 

Το καλοκαίρι έρχεται και αν και οι πιο πολλοί έχουμε ταυτίσει τη βιταμίνη C με τους χειμερινούς μήνες επειδή προλαμβάνει τα κρυολογήματα, να θυμάστε ότι ίσως τώρα έχετε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη από τη συγκεκριμένη βιταμίνη. Για ποιους λόγους;

  1. Η καλή κατάσταση των μαλλιών και της επιδερμίδας επηρεάζονται κυρίως από τη βιταμίνη C, η οποία έχει ενεργό συμμετοχή στην παραγωγή του κολλαγόνου αλλά και την απορρόφηση του σιδήρου. Ειδικά τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει είναι απαραίτητη καθώς ο ήλιος ταλαιπωρεί το δέρμα και τα μαλλιά. Επομένως είναι πολύ πιο χρήσιμη από το κολλαγόνο.
  2. Ακόμη είναι χρήσιμη για την αντιμετώπιση των ήπιων ηλιακών εγκαυμάτων που αφήνουν   στην επιδερμίδα ερυθρότητα, ευαισθησία, πόνο και φλεγμονή. Η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθάει με πολλούς τρόπους στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Συμβάλλει στο σχηματισμό κολλαγόνου, που είναι χρήσιμο με τη σειρά του στην ανάπλαση των ιστών που έχουν υποστεί το έγκαυμα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και διαθέτει αντισηπτικές ιδιότητες αποτρέποντας τη μόλυνση των ιστών.
  3. Η κυστίτιδα αποτελεί μια φλεγμονή της ουροδόχου κύστης που είναι πολύ συχνή την άνοιξη και το καλοκαίρι. Συχνοουρία, κοιλιακός πόνος και θολά ούρα είναι μερικά από τα συμπτώματα της. Η βιταμίνη C φαίνεται ότι καταπολεμά το βακτήριο που προκαλεί κυστίτιδα. Συνίσταται λοιπόν η κατανάλωση χυμών που είναι πλούσιοι σε βιταμίνη C ως βοηθητικό μέτρο για την καταπολέμηση ή την πρόληψη της κυστίτιδας.
  4. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η βιταμίνη C βοηθάει να ανταπεξέλθει ο οργανισμός μας στη ζέστη. Αν μάλιστα λάβετε τη βιταμίνη πίνοντας μια παγωμένη πορτοκαλάδα θα αποκομίσετε διπλό όφελος: θα υπομείνετε καλύτερα τη ζέστη και θα αναπληρώσετε τα υγρά που χάσατε από την εφίδρωση.
  5. Τέλος θεωρείται ότι μειώνει το ενδεχόμενο καρδιακών επεισοδίων και προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις συμπεριλαμβανομένης και της στεφανιαίας νόσου.

Γι’ αυτό επιλέξτε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C 100% φυσικό, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Για να είστε σίγουροι για τη φυσικότητα του προϊόντος που καταναλώνετε αποφύγετε οτιδήποτε σε μορφή συμπαγούς δισκίου (χάπι και αναβράζουσα μορφή), τα οποία αναπόφευκτα περιέχουν πρόσθετα για να διατηρήσουν το σχήμα τους. Επιλέξτε φυτικές κάψουλες που ιδανικά έχουν συνδυάσει τη βιταμίνη C μαζί με υπερτροφές (π.χ. ασερόλα, ακάι μπέρι, ιπποφαές) ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν καλύτερη απορρόφηση και αποτελεσματικότητα.

blog-btn

39eee751af30032eeece2f48de2de4ba L

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ