3 λάθος & 3 σωστοί διατροφικοί συνδυασμοί!

lifezone.gr 3 lathos kai 3 swstoi diatrofikoi syndyasmoi
Αν θέλετε να προσλάβετε όλα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών και να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη τους τότε κάντε σωστούς συνδυασμούς…

 

 Ποιοι είναι οι λάθος συνδυασμοί που κάνουμε καθημερινά;;;


Λάθος συνδυασμός Νο1: Δημητριακά με καφέ
Ο σίδηρος των δημητριακών δεσμεύεται από τις τανίνες που υπάρχουν στον καφέ αλλά και στο τσάι με αποτέλεσμα να χάνετε αρκετό από τον σίδηρο που θα μπορούσατε να προσλάβετε.

→ Λάθος συνδυασμός Νο2: Παντζάρια με τυρί
Το ασβέστιο που υπάρχει στα τυριά δεσμεύεται από το οξαλικό οξύ που υπάρχει στα παντζάρια, αλλά και στο σπανάκι με αποτέλεσμα να χάνεται μεγάλο μέρος του ασβεστίου.

→ Λάθος συνδυασμός Νο3: Θαλασσινά με μπρόκολο
Το μπρόκολο και γενικά τα κραμβοειδή λαχανικά(κουνουπίδι, λάχανο) έχουν κάποιες χημικές ενώσεις που επιδρούν αρνητικά στο ιώδιο που έχουν τα ψάρια και τα θαλασσινά και επομένως αυτός ο συνδυασμός δε θεωρείται και ο ιδανικός.

 

 Και ποιοί είναι οι σωστοί συνδυασμοί που πρέπει να εντάξουμε στο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα;;;

→ Σωστός συνδυασμός Νο1: Ψάρι με σαλάτα
Συνδυάστε το ψάρι με μια μαρουλοσαλάτα η σαλάτα ντομάτα-αγγούρι γιατί αυτές οι σαλάτες δεν εμποδίζουν την απορρόφηση του ιωδίου που περιέχουν το ψάρι και τα θαλασσινά.

→ Σωστός συνδυασμός Νο2: Μπιφτέκι με μαύρο ψωμί
Συνοδεύεστε τα μπιφτέκια σας και τα κρεατικά σας με φυτικές ίνες που θα βρείτε στα φρέσκα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Με αυτόν το συνδυασμό θα μειώσετε την κακή χοληστερίνη.

→ Σωστός συνδυασμός Νο3: Σπανάκι με λεμόνι
Η βιταμίνη C που περιέχει το λεμόνι βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που βρίσκεται στο σπανάκι ή τις φακές. Για το λόγο αυτό προτιμήστε να στύψετε λίγο λεμόνι αντί να βάλετε ξίδι στις φακές.


Πηγή:  www.lifezone.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ