GSE: Το φυσικό αντιβιοτικό για το ευερέθιστο έντερο!

 lifezone gse
Γράφει η Στέλλα Κατσιβέλη
Το ευερέθιστο έντερο (IBS-IRRITABLE BOWL SYNDROME)είναι μια διαταραχή του εντέρου, που στις μέρες μας...

...ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΙΓΑΣΤ το 20% του γενικού πληθυσμού ταλαιπωρείται από το IBS, γεγονός που υποδηλώνει ότι πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν ευερέθιστο έντερο. Εκδηλώνεται με μεγάλη ετερογένεια, κάποιοι ασθενείς αναφέρουν δυσκοιλιότητα, άλλοι, κοιλιακό άλγος, άλλοι μετεωρισμό, πολλοί υποφέρουν από διάρροιες, ενώ τα αέρια δυσκολεύουν την καθημερινότητα ορισμένων ασθενών.

  Το IBS δεν έχει συγκεκριμένη συμπτωματολογία, γι’ αυτό και η διάγνωσή του είναι δύσκολη ορισμένες φορές. Ωστόσο, όταν σε εξέταση δεν υπάρχουν ευρήματα φλεγμονής, αιμορραγίας και βλεννογονικών αλλοιώσεων, τότε η διαταραχή της λειτουργίας του εντέρου με συμπτώματα όπως τα παραπάνω ονομάζεται ευερέθιστο έντερο.
Το IBS δεν έχει ακόμα σαφή αίτια, ωστόσο το άγχος φαίνεται να είναι ένας βασικός παράγοντας για να εμφανιστεί. Το ψυχολoγικό και συναισθηματικό stress μπορεί να αποδιοργανώσει την γαστρεντερική λειτουργία ακόμη και σε φυσιολογικά, υγιή άτομα, οδηγώντας σε συμπτώματα όπως κοιλιακός πόνος και διάρροια. Το stress από διάφορα γεγονότα της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής πυροδοτεί την εμφάνιση, την υποτροπή ή την επιδείνωση των συμπτωμάτων του IBS. Σε ασθενείς που ταλαιπωρούνται από αυτό το σύνδρομο, συχνά συστήνετε ο έλεγχος του άγχους και δίνονται διατροφικές οδηγίες για την αν τιμετώπιση των συμπτωμάτων.

  Πολλές φορές, για διάφορους λόγους, η μικροχλωρίδα του εντέρου διαταράσσεται και εμφανίζεται IBS. Αυτή η διαταραχή μπορεί να οφείλεται σε μια γαστρεντερίτιδα που μπορεί να πέρασε ο ασθενής, ή σε αύξηση του μικροβιακού φορτίου του εντέρου. Σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής πρέπει να κάνει μια αντιμικροβιακή θεραπεία, ώστε να επανέλθει η ομοιόσταση του εντέρου και να υποχωρήσει το σύνδρομο. Ως αντιμικροβιακή θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί το GSE. To GSE (GRAPEFRUIT SEED EXTRACT=ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΩΝ ΓΚΡΕΪΠΦΡΟΥΤ) είναι ένα φυσικό συστατικό, με αντιμικροβιακή δράση, χωρίς καμία παρενέργεια. Όταν λαμβάνουμε ένα φαρμακευτικό αντιμικροβιακό φάρμακο όπως είναι η αντιβίωση, μπορεί να αντιμετωπίζεται το παθογόνο μικρόβιο αλλά καταστρέφεται και η φυσική χλωρίδα του γαστρεντερικού και ουροποιητικού συστήματος και αυτό αποτελέι κίνδυνο εμφάνισης άλλων παθήσεων όπως μυκητίαση. Έτσι, για να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά το μικροβιακό φορτίο που προκάλεσε το ευερέθιστο έντερο, χρειάζεται μια φυσική λύση που δεν θα πυροδοτήσει ανεπιθύμητες καταστάσεις.

  Εργαστήρια, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει με μελέτες και δημοσιεύσεις τους ότι το GSE (grapefruit seeds extract) έχει ένα πολύ μεγάλο εύρος δράσης ώστε να θεωρείται το πιο ισχυρό φυσικό μικροβιοκτόνο: αντιική, αντιβιωτική και αντιπαρασιτική δράση, gram + και gram -. Και το σημαντικότερο, η αποτελεσματικότητά του συνδυάζεται με πλήρη έλλειψη τοξικότητας ή αλληλεπίδρασης με άλλα σκευάσματα. Το GSE είναι αποτελεσματικό απέναντι σε εκατοντάδες βακτήρια και, πρωτίστως, χωρίς να επηρεάζει καθόλου την εντερική χλωρίδα.


Βιβλιογραφία:
The effectiveness of processed grapefruit-seed extract as an antibacterial agent: II. Mechanism of action and in vitro toxicity.
Heggers JP, Cottingham J, Gusman J, Reagor L, McCoy L, Carino E, Cox R, Zhao JG.
J Altern Complement Med. 2002 Jun;8(3):333-40. Erratum in: J Altern Complement Med 2002 Aug;8(4):521. Reagor Lana [corrected to Reagor Lee].
The effectiveness of processed grapefruit-seed extract as an antibacterial agent: I. An in vitro agar assay.
Reagor L, Gusman J, McCoy L, Carino E, Heggers JP.
J Altern Complement Med. 2002 Jun;8(3):325-32.
stella katsiveli

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ