• 23 Δεκεμβρίου 2015
  • 1331

4 βήματα για να διαλέξεις σωστά τις βιταμίνες σου!

images/stories/epilogi-vitamines.JPG

Διαβάστε στο παρακάτω άρθρο σε τι πρέπει να δώσετε σημασία πριν από την επιλογή βιταμίνης για να αυξήσετε τα οφέλη για τον οργανισμό σας...

 

1.        1.  Ανάλυσε τους λόγους που χρειάζεσαι κάποια βιταμίνη ή οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα διατροφής. Π.χ, θέλεις ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ισορροπία, ενέργεια ή μήπως υποστήριξη του νευρικού συστήματος και ηρεμιστική δράση.

 

2.    Σκέψου αν θέλεις απόλυτα φυσική λύση, χωρίς καθόλου χημικά πρόσθετα και συντηρητικά. Διάβασε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων, γιατί ακόμα και αν αναγράφουν «χωρίς συντηρητικά» πολλές φορές περιέχουν χημικά πρόσθετα που συνήθως εμφανίζονται ομαδοποιημένα με την ένδειξη «agents», όπως bulking agents, anti-caking agents, binding agents, glazing agents ή με την επεξηγηματική τους ορολογία magnesium stearate, silicon dioxide, talc, titanium dioxide, dicalcium phosphate, shellac, stearic acid, microcrystalline cellulose. Τα συμπληρώματα που είναι σε μορφή συμπαγούς δισκίου ή χαπιού έχουν σίγουρα πρόσθετα. Γι’ αυτό προτίμησε συμπληρώματα σε μορφή σκόνης ή φυτικής κάψουλας.

 

3.    Και επειδή δεν παίζει ρόλο μόνο τι παίρνεις και πόσο, αλλά και τι απορροφάς, προτίμησε συμπληρώματα με «συνεργιστική δράση». Δηλαδή, μην επιλέγεις μεμονωμένες βιταμίνες (π.χ. σκεύασμα μόνο με Βιταμίνη C) γιατί τότε το συνεργιστικό περιβάλλον και η απορρόφηση είναι ελάχιστη. Όταν όμως π.χ. παίρνεις μια Βιταμίνη C Complex συνδυασμένη με Ασερόλα, Αγριοτριανταφυλλιά, Ιπποφαές και Ακάι Μπέρρυ, τα οποία δρουν συνεργιστικά, τότε τα ποσοστά απορρόφησης μεγιστοποιούνται. Όλο αυτό το μείγμα βοτάνων προετοιμάζει το σώμα δημιουργώντας ένα πιο κατάλληλο «περιβάλλον», προκειμένου να δεχτεί και να απορροφήσει τη βιταμίνη C με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

               

4.    Σίγουρα θέλεις τα βότανα και οι υπερτροφές που επιλέγεις να διατηρούν τις θρεπτικές τους ιδιότητες σαν φρέσκα. Συνήθως όμως τα περισσότερα έχουν αποξηρανθεί στον αέρα ή σε φούρνο, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η δραστικότητά τους. Η μόνη μέθοδος που διαφυλάσσει όλα τα ένζυμα, τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά είναι η «φρέσκια ψυχρή ξήρανση» (fresh freeze dried). Τα φρέσκα φυτά, βότανα και φρούτα μπαίνουν σε ψύξη αμέσως μετά τη συλλογή τους και στη συνέχεια μέσω μιας φυσικής διαδικασίας (εξάχνωση) ο πάγος μετατρέπεται απευθείας σε αέριο χωρίς να περάσει από την υγρή φάση, η οποία θα αλλοίωνε σημαντικά τις ευεργετικές ιδιότητες του φυτού.

  500x400 key visual banner

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ